Eva anbefaler: Opkald fra en engel

Et spændende mix af thriller og kærlighedsroman, som holder dig fanget til sidste side er vendt

I JFK lufthavnen i New York støder Madeline og Jonathan ind i hinanden, taber alt hvad de har i hænderne og får forbyttet deres telefoner. De synes begge den anden er uforskammet.  Jonathan bor i San Francisco, hvor han har en lille restaurant, er fraskilt og er i lufthavnen  for at hente sin søn. Man fornemmer han har et meget anstrengt forhold til sin ekskone. Madeleine har været på ferie med sin kommende mand og er på vej hjem til Paris, hvor hun har en blomsterbutik. De har begge en fortid – han som stjernekok i New York og hun som politibetjent i London.

Først da de lander på hvert sit kontinent, finder de ud af forbytningen. På grund af poststrejke i Paris, kan Madeleine ikke sende Jonathans telefon og hun modtager nu bl.a. tryglende sms’er fra hans ekskone om at starte forholdet igen.  Jonathan går videre og snager i Madeleines billeder, apps og filer og åbner en hemmelig fil på  hendes telefon. Her finder han ud af, at hun er stoppet som betjent p.g.a. en meget tragisk sag om en forsvunden teenager, Alice. Da han ser et billede af Alice, går det op for ham, at han faktisk har mødt hende – og på et tidspunkt, hvor hun efter al sandsynlighed burde være død, eftersom politiet har modtaget en boks med hendes hjerte, som er blevet DNA-testet. Madeleines og Jonathans skæbner er altså forbundet og nu går det over stok og sten og med vild action for at finde Alice.

 Der er rigtig mange overraskelser undervejs, og ikke  alt hvad der sker er lige realistisk. Men spændende er det. Bogen er en rigtig pageturner.  En skøn blanding af en thriller og en kærlighedshistorie. Dette er Mussos første bog på dansk, men i Frankrig er han p.t. den bedst sælgende forfatter, så mon ikke der kommer flere.

 

27.01.17